Stațiunea balneoclmaterică Ocna Sibiului

Denumită şi “Litoralul Ardealului”, staţiunea turistică permanentă Ocna Sibiului este situată la 17 km distanţă de Sibiu şi dispune de numeroase lacuri saline, unele dintre ele declarate monumente ale naturii.

Aşezată în partea de nord a Depresiunii Sibiului, la altitudinea de 408 metri, într-o regiune înconjurată de dealuri acoperite cu păduri de stejar, Ocna Sibiului are adânci rădăcini în istorie.

Staţiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului a devenit renumită şi este din ce în ce mai mult solicitată, dato­rită- factorilor terapeutici naturali pe care îi oferă apele sărate de mare concentraţie ale lacurilor, nămolul sapropelic uşor mineralizat și topoclimatul sedativ de dealuri.

La Ocna Sibiului se tratează cu rezultate deosebite bolile aparatului locomotor, reumatismele degenerative cronice, pre-artrozele si artrozele, spondilozele, precum si diferite afecțiuni ginecologice.

Nămolul de la Ocna Sibiului este de tip sapropelic, oligomineral şi onctuos, recunoscut din vechime ca benefic in cazul bolilor reumatismale, neurologice, ginecologice, ortopedice posttraumatice, dermatologice, endocrinologice, pentru căi respiratorii superioare, etc.

Stațiunea este situată la 35 KM de Tălmaciu, iar accesul se fac prin Autostrada A1/E81 și apoi drumul județean DJ106B.

Informații suplimentare:
Adresa: str. Salinelor , nr. 7, Ocna Sibiului
Website: http://www.lacuriocnasibiului.ro/ / http://www.ocna-sibiu.ro/
Email: info@lacuriocnasibiului.ro
Mobil: 0735.301.901