Biserica ortodoxă cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Tălmaciu

Lăcașul de cult a fost ridicat între anii 1999-2012, din cărămidă și beton armat, în plan treflat, având o turlă înălțată pe naos și este pregătită pentru pictură.

Piatra de temelie a acestei biserici a fost așează în data de 9 noiembrie 1999, din încredințarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Antonie Plămădeală al Ardealului, de către Prea Sfințitul Visarion Bălțat, Episcopul Tulcii, pe atunci Eiscop vicar al Arhiepiscopiei Sbiului, cu titulatura Rășineanul.

Biserica s-a sfințit prin punere de sfinte moaște, altarul bisericii cu hramurile „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Ardealului” a Parohiei Tălmaciu II, protopopiatul Avrig, județul Sibiu, de căre Înalt Prea Sfințitul Părinte dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Prea Sfințitul Visarion Bălțat, Episcopul Tulcii, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, în anul 7520 de la zidirea lumii, iar de la nașterea dupa Trup a lui Dumnezeu-Cuvântul, anul 2012, luna august, ziua 5.

Preotul paroh este Simion Rusu.

Troparul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil 

Mai-marilor Voievozi ai oştirilor cereşti, rugămu-vă pe voi, noi nevrednicii, ca să ne acoperiţi pe noi, prin rugăciunile voastre, cu acoperământul aripilor măririi voastre celei netrupeşti, păzindu-ne pe noi cei ce cădem cu deadinsul şi strigăm: Izbăviţi-ne din nevoi, cei ce sunteţi mai-mari peste cetele puterilor de sus.

Contact:
Adresă: Str. Gheorghe Lazăr nr. 1, orașul  Tălmaciu, județul Sibiu.
Preot: pr. Simion Rusu
Email: –
Telefon 0269.550.274, 0743.269.834, 0761.784.082

Galerie fotoTur virtual